Ontwikkeling van WhatsAAP

Net als bij de ontwikkeling van het jonge kind zijn we bij WhatsAAP continue in beweging. We leren aldoor van de mensen die WhatsAAP gebruiken. We werken dan ook dagelijks aan het verbeteren van het systeem dat ons dichter bij ons doel moet brengen: jou op de meest gemakkelijke manier helpen de motorische ontwikkeling van je kind te stimuleren.

In dit bericht lees je wat er afgelopen maanden onderzocht is, wat dit betekent voor nu en de nabije toekomst; onze roadmap

18 september 2021 – lancering

Op 18 september hebben we WhatsAAP tijdens de nationale sportweek gelanceerd. Al vrij snel hadden we een paar honderd gebruikers van WhatsAAP. Echt geweldig om te zien!

november 2021 – januari 2022 – gebruiksonderzoek

Studenten van Hogeschool Utrecht communicatie en multimedia design doen onderzoek naar het gebruik van WhatsAAP. We leren dat mensen de content heel hoog waarderen, net als het ontvangen van berichten op zelf ingesteld moment. Ook de ‘verzin maar wat’ optie wordt gewaardeerd. Men loopt ook tegen verschillende problemen aan zoals de gebruikservaring van de automagiebot, het niet goed weten welke vragen gesteld kunnen worden aan WhatsAAP en het inloggen niet optimaal vinden werken. De studenten werken in drie verschillende groepen aan concepten die rekening houden met het geleerde. Alle groepen adviseren af te stappen van WhatsApp vanwege de beperkte gebruikservaring die geboden kan worden.

Student Suzanne Berings, master student Communicatie- en Informatiewetenschappen doet onderzoek naar de optimale communicatie strategie voor WhatsAAP. Ze komt met zeer interessante bevindingen over de manier waarop binnen WhatsAAP gecommuniceerd zou kunnen worden om ouders en kinderen optimaal in hun kracht te zetten.

Januari 2022 – Gebruik WhatsAPP wordt bemoeilijkt

Meta (het moederbedrijf van WhatsApp en Facebook) verandert de kostenstructuur van push berichten via WhatsAAP deze berichten worden 3x zo duur. De kosten van het gebruik van WhatsApp zijn niet te dekken met de inkomsten van WhatsAAP. Alleen al de kosten van de pushberichten kan per gebruiker van WhatsAAP oplopen tot enkele euro’s per week. Daarnaast kregen we een uitgebreide mail van een van onze gebruikers over zorgen hoe Meta met data van gebruikers omgaat. We nemen deze info ter harte. Door de continue groei van het aantal gebruikers moeten we gaan kijken naar een betaalbare manier om de berichten te kunnen sturen.

Februari 2022 – juni 2022 – Doorontwikkeling van App en Content

Lise Jeurissen start als afstudeerstudent van de opleiding Communicatie en Multimedia design en gaat de onderzoeken uitgevoerd door de HU studenten en Suzanne samenvoegen tot een volledig nieuwe versie van WhatsAAP.

Vier studenten van de Minor Kind in Ontwikkeling van Hogeschool Utrecht gaan verder met de ontwikkeling van de content voor WhatsAAP met de focus op de 4 – 9 jarige kinderen

Maart/ April 2022 – Eigen App in de PlayStore & AppStore

vanaf eind maart 2022 lanceren we een eigen app die te downloaden zal zijn in de App Stores van Google en Apple. Naast een enorme kosten besparing die we hiermee kunnen bewerkstelligen biedt het veel meer vrijheid in de inhoud van de berichten die we kunnen sturen. Binnen WhatApp zijn we zeer beperkt in wat we mogen sturen. Met deze nieuwe opzet kunnen veel gebruiksvriendelijkere berichten sturen en het nog leuker maken om aan de slag te gaan met bewegen.

Q2 2022 – nieuwe content typen

In het tweede kwartaal van 2022 komen nieuwe content type beschikbaar. Waar eerst alleen video beschikbaar was komen nu drie nieuwe content typen beschikbaar. Zo kunnen we sneller meer activiteiten delen.

September 2022 – lancering nieuwe App en nieuwe naam

In september 2022 zal de nieuwe App gelanceerd worden. Een die meer ‘game-like’ zal aanvoelen, waar je samen met je apekoppie kunt sparen voor belangrijke vaardigheden en samen met Apie kunt groeien. Aangezien we dan niet meer vanuit WhatsApp zullen werken zullen we ook de naam WhatsAAP beëindigen. Heb jij een leuk idee voor een app-naam? Mail m naar WhatsAAP @ monkeymoves.nl

Q1 2023 – nieuwe talen

In Q1 van 2023 zal Engels worden toegevoegd als taal later in het jaar zal Spaans of Duits volgen

Overige items